slabire.info.ro

schimba-ti viata cu noi


Cautare in site
Home
Despre mine
Servicii
Ghidul slabirii
Articole
Noutati
Contact
main pic
Citeste despre
Slabire : Arde mai multe calorii!
Multi oameni se plang de lipsa timpului, atunci cand vine vorba de participa la un program regulat de antrenament. Din ...
Nutritie : Berea
Din pacate, consumul exagerat de bere nu creste aportul vitaminic, ci din contra, pentru metabolizarea acesteia sunt consumate cantitati mari ...
Fitness : Fazele intrarii in forma
De multe ori incepatorii sau cei care nu au mai facut sport de mult timp au tendinta sa se apuce ...

Newsletter
abonare dezabonare


Hosted by Triumf ® - www.triumf.ro - Professional Web and Hosting Services
Sunteti aici :: Articole • Cat de frecvent ar trebui sa mancam
Slabire Nutritie Fitness Ghidul Slabirii
Cat de frecvent ar trebui sa mancam

Cat de frecvent ar trebui sa mancamCultura noastra traditionala prespune in materie de alimentatie 3 mese pe zi, anume micul dejun, pranzul si cina. Inca de cand suntem mici invatam de la bunica obiceiul de a respecta aceste mese, uneori foarte strict, fara gustari intermediare “ca sa nu ne stricam foamea”. Apare deci ca o conditie esentiala pentru mentinerea sanatatii respectarea acestor trei mese si nu mai mult. Ce ne facem insa cand dam peste programe nutritionale recomandate de specialisti in care putem avea toata increderea si care recomanda 5-6 mese pe zi sau chiar mai mult?

In primul rand sa nu uitam ca ne referim la oameni diferiti de normal (a nu se intelege anormali…), adica oameni care fie vor sa isi dezvolte masa musculara, fie vor sa slabeasca.

Ca sa intelegem mai bine, haideti sa facem o analogie cu automobilele. Cati soferi asteapta sa se goleasca complet rezervorul inainte de a face plinul? Foarte putini, si de obicei este doar o intamplare un asemenea eveniment. Daca vom considera ca cei mai multi oameni iau micul dejun pe la 7-8 dimineata, pranzul pe la 14-15 sau chiar mai tarziu, iar cina pe la orele 20-21 vom observa intervale de 6-7 ore in care organismul nu e alimentat. Iar acestea sunt cazuri fericite, fiindca omul zilelor noastre mananca ceva pe fuga dimineata si apoi mai mananca la miezul noptii cand vine de la afacerile lui. Aceste intervale de “post” pot conduce la un grad de supresie a metabolismului, influentand negativ echilibrul de azot al organsimului, provoaca oboseala si lipsa de energie si senzatie intensa de foame, care este de cele mai multe ori potolita alegand alimente hipercalorice, dar sarace din punct de vedere al nutrientilor esentiali.

Haideti sa vedem cateva dintre beneficiile adoptarii unui program alimentar cu mese frecvente.

1. Accelerarea metabolismului – de fiecare data cand mananci ceva, metabolismul devine mai alert, deoarece incepe procesul de digestie, consumator de energie. Iata deci cum cei care se plang ca au metabolismul lent pot sa si-l accelereze foarte simplu mancand mai frecvent.

2. Imbunatatirea digestiei – prin consumarea de mese frecvente si in cantitate mica, dati sansa organsimului sa proceseze complet alimentele. Presupunand ca aveti un regim alimentar de aproximativ 3000 kcal, cu un aport proteic de 250 g proteine, asta ar insemna cate 1000 kcal si 83 g proteine la fiecare masa. Desi variaza de la individ la individ, cantitatea de proteine care poate fi complet digerata la o masa se incadreaza in limitele 35-50 g. Deci daca veti imparti cantitatea de proteine in mai multe portii, aveti posibilitatea sa o asimilati pe toata.

3. Echilibru azotat pozitiv – este bine stiut ca dezvoltarea musculara are loc numai intr-un mediu bogat in azot, asta pentru ca prezenta azotului in structurile proteice este o conditie absolut esentiala. Daca va asigurati un aport optim si constant de proteine in alimentatie, veti obtine acest azot atat de important astfel veti asigura substratul dezvoltarii masei musculare. Simplu!

4. Energia – este evident ca mai multe mese inseamna aport energetic mai mare. Cei doi macronutrienti esentiali pentru energie sunt carbohidratii si lipidele. Atat antrenamentul aerob, cat si cel de forta vor consuma depozitele energetice ale organsimului, de aceea este absolut necesar sa aveti grija ca ele sa fie refacute in timp util.

5. Nivel normal de insulina – in cazul unui aport mare de carbohidrati cu indice glicemic crescut, secretia de insulina este foarte mare. Problema este ca in prezenta unei insulinemii crescute, devine aproape imposibila metabolizarea grasimilor.

6. Foamea – mancand frecvent nu vei suferi de accese de foame. Atunci cand ti-e foarte foame esti mult mai tentat sa mananci orice iti este la indemana si de obicei se intampla sa fie junk food





Inapoi


Programari online
Click pe butonul de
mai sus pentru a va programa la Centrul
de Nutritie Superfit
.


Superfit
DOCTOR.INFO.RO


Medicina Sportiva
Farmavit - pentru o viata sanatoasa

© 2017 by Slabire.info.ro | Toate drepturile rezervate | Site realizat de Triumf ® si PHP Coder

Articolele si continutul acestui site sunt protejate
la ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor)
ORDA